Verbouwen

Verbouwen

Verbouwen? Dat doe je met Richard Halewijn uit Alkmaar. Wij zijn als timmerbedrijf  uw juiste partner als het om verbouwen gaat. Wij denken vanaf het eerste moment met de klant mee, wat zijn de mogelijkheden, wat zijn de wensen, wat wilt u vooral niet en wat is het budget? Dit zijn de vragen die als eerste beantwoord moeten worden. Daarna maken wij in zo kort mogelijke periode een plan en een offerte en dienen deze bij u in om in één klap duidelijkheid te scheppen in de kosten en de uitvoering van de verbouwing.

 

Verbouwen, hoe gaan we te werk?

Wilt u woning vergroten? Verbouwen kan verrassend veel ruimte opleveren. En alles is mogelijk! Maar we letten ook op de details. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat de verbouwing van uw woning succesvol uitpakt. Heeft u bijvoorbeeld een bouwvergunning nodig? Welke materialen zijn er nodig voor de verbouwing? Is er behoefte aan een architect of niet, en heeft u de omgevingsvergunning (bekend als de voormalige bouwvergunning) nodig? Wij houden ook rekening met milieuzaken. Want dat betekent: minder kosten, comfortabel wonen en besparen op uw energierekening.Wij vinden het belangrijk om deze en andere zaken goed op een rij te hebben, voordat we starten met verbouwen.

 

Verbouwen? Regel de vergunningen

Verbouwen houdt ook in dat u naar de gemeente gaat om te horen of u een vergunning nodig heeft voor de verbouwing. Zij vertellen u of er een vergunning nodig is en welke vergunning u nodig heeft. Het verkrijgen van een vergunning duurt meestal tussen de 6 en 12 weken. Verbouwen kent 3 verschilllende vergunnings-fasen:

  • Vergunningvrij: wanneer de verbouwing binnen de gestelde voorwaarden valt om geen vergunning aan te vragen, maar er wel een meldingsplicht bestaat
  • Licht-vergunningplichtig: verbouwingen die net iets groter zijn. Het plaatsen van een dakkapel zou hier bijvoorbeeld onder kunnen vallen
  • Regulier-vergunningplichtig: grote verbouwingen, zoals het plaatsen van een schuur

Indien er voor uw verbouwing een boom gekapt moet worden, zou het kunnen zijn dat er een kapvergunning nodig is. Ga voor vragen over deze vergunning ook naar uw gemeente. Let op: de richtlijnen voor een kapvergunning verschillen per gemeente.

 

Licht uw buren in over de verbouwing

Hoewel u het niet juridisch verplicht bent, is het natuurlijk wel netjes om de buren in te lichten over het verbouwen van uw woning. Hiermee voorkomt u eventuele wrijvingen en maakt u de kans dat uw buren  een bezwaar indienen tegen de verbouwing kleiner. Mochten de buren het verbouwen niet zien zitten, dan kunt u tenminste eerst proberen er samen uit te komen.

Diensten

Contact opnemen?

Bel - 06 839 420 26
Mail - info@richardhalewijn.nl
Wij zijn actief in Alkmaar en Noord Holland